Hallituksen tiedotteet

Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n 11. sukutapaaminen ja vuosikokous Haapajärvellä Sinikan lounaspalvelussa 6.8.2022 kello 13.

Kokouksen avasi varapuheenjohtaja Reko Kauranen. Vietettiin hiljainen hetki 8.3.2021 kuolleen puheenjohtajamme Paavo-Jaakko Jaakonahon sekä muiden poisnukkuneiden sukumme jäsenten muistolle. Reko toivoi kokouksen aluksi, että löytäisimme valittavaan sukuhallitukseen entistä nuorempia jäseniä, jotka olisivat valmiit jatkamaan sukumme hienoa perinnettä. Nykytekniikalla hallituksen kokouksen voi pitää vaikka sähköisesti.

1. Vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Reko Kauranen ja sihteeriksi Pasi Jaakonaho sekä pöytäkirjan tarkastajaksi Riku Kauranen ja Pertti Jaakonaho. Todettiin kokous päätösvaltaiseksi ja hyväksyttiin kokoukselle työjärjestys ja asialista. Mukana oli 17 seuran jäsentä.

2. Toimintakertomuksessa sihteeri Pasi Jaakonaho kertasi lyhyesti vuodesta 1995 lähtien mitä 27 vuodessa on saatu aikaan. Kymmenessä sukukokouksessa tehdyt päätökset tallennetaan sukusivuille Fonectassa osoitteella www.jaakonaho.sukuseura.fi/ jossa kertomus löytyy.

3. Hallituksen tilinpäätökset vuosilta 2017, 2018, 2019, 2020 ja 2021 ja toiminnantarkastajien niistä antama lausunto hyväksyttiin ja hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus. Toimintasuunnitelmassa jatketaan toimintaa entisillä käytännöillä pitämällä jäsenrekisteriä ja myymällä sukukirjoja. Tarvittaessa peritään jäsenmaksuja.

4. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Elina Ylitepsa ja jäsenet Reko Kauranen, Timo Jaakonaho, Riikka Jaakonaho ja Pertti Jaakonaho. Toiminnan tarkastajiksi valittiin Esa Kinnunen ja Simo Jaakonaho, varalle Niilo Jaakonaho ja Tuula Kinnunen. Hallitus valitsee sihteeri/taloudenhoitajan.

5. Kokouksen lopuksi käytiin kiinnostavaa keskustelua. Puheenjohtaja Reko Kauranen antoi seuran puolesta kiitosta hallinnosta terveyssyistä pois jääneelle Pasi Jaakonaholle ansiokkaasta toiminnasta sukuseuran puheenjohtajana ja viimeisen 10 vuotta sihteerinä.


Kokouksen puolesta:

Reko Kauranen, puh.joht.

Pasi Jaakonaho sihteeri

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan

Riku Kauranen

Pertti JaakonahoTervetuloa sukutapaamiseen 6.8.2022

Meidän viimeisin tapaamisemme oli 5.8.2017. Seuraavan sukuseuramme sääntömääräisen
kokouksen olisi pitänyt olla vuonna 2021, mutta koronapandemian vuoksi se
jouduttiin perumaan.

Kun nyt tilanne koronapandemian suhteen on valoisampi, olemme päättäneet pitää sukutapaaminen 6.8.2022. Alla päivän ohjelma. Meidän täytyy valita yhdistyksellemme puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä vähintään 3, enintään 5 jäsentä. Hallitus valitsee sihteerin ja rahastonhoitajan keskuudestaan tai ulkopuolelta.

Jotta seuramme voisi jatkaa toimintaamme, olisi tärkeää, että saisimme myös nuorempaa väkeä hallitukseen vastuuta kantamaan. On huomattava, että hallituksen kokouksia voidaan pitää myös puhelimitse tai netin kautta eri sovelluksien avulla, joten paikalla olo ei ole välttämätöntä.

Tällä hetkellä sukuseuramme toiminta on sukuseuran kotisivun ylläpito, sukukirjojen myynti ja sukutapaamisten järjestäminen. Uusia ideoita kaivataan ja sitähän nuorilta löytyy.

Päivän ohjelma:

12.00 Itse maksettava ruokailu Sinikan lounaspalvelussa (K-supermarket Stoolperi)

13.00 Sukuseuran kokous ravintolan kabinetissa

Kokouksen jälkeen yhdistyksen kustantama kahvitus kabinetissa.

Myöhemmin halukkaille mahdollisuus käydä Jaakolassa Simo Jaakonahon opastuksella.

Suosittelemme ilmoittautumista Reko Kauraselle 31.7.2022 mennessä (sekä mahd. ruoka-allergiat).

Tarjoamme kustantamiamme kirjoja Sukutalo Jaakola ja Johan Sjöbergin syntymästä 300 vuotta hintaan 10 euroa/kpl. Jos ostat molemmat, saat ne yhteishintaan 15 euroa. Jos lähetämme postissa, veloitamme postikulut. Tilinumeromme on FI27 1222 3500 0071 37. Autathan lapsiasi ja lastenlapsiasi tutustumaan suvun historiaan.

Sydämellisesti tervetuloa!

Reko Kauranen
puheenjohtaja
reko.kauranen@netikka.fi
puh. 050 349 0091
Pasi Jaakonaho
sihteeri
pasi.jaakonaho@gmail.com
puh. 040 726 1348Korona pandemia lopetti kokoontumiset

Jaakonahon suku ry:n 11. sukutapaaminen 2020 peruuntui

Paljon aikaan saanut sukuseuramme, niin kuin muutkin toimijat ovat nyt ”karanteenissa”, jonka loppua ei kukaan osaa edes ennustaa. Siksi tyytykäämme muistelemaan menneitä.

Me toimihenkilöt puheenjohtajat ja minä sihteeri/taloudenhoitaja olemme kuitenkin pitäneet yhteyttä netissä ja puhelimella. Mutta arvuuttelu ei auta. Vaasassa asuva varapuheenjohtajamme Reko Kauranen on luvannut ottaa sekä talous- että paperiasiat haltuunsa odottamaan hetkeä, jolloin kokoontuminen on taas vapaata. Sukukirjojen saatavuus jatkuu täältä Haapajärveltä minulta ja kirjakaupasta.

Jaakonahon suku ry perustettiin yleisessä kokouksessa 16.7.1995 Jaakolassa. Mukana oli 40 henkeä, joista perustajäseniksi merkittiin 27. Puheenjohtajaksi valittiin Pasi Jaakonaho varapuheenjohtajaksi Pentti Jaakonaho sekä sihteeri/rahastonhoitajaksi Paavo-Jaakko Jaakonaho ja hallituksen muiksi jäseniksi Laura Yrjönmäki, Tellervo Syrjäkari, Pasi-Teuvo Jaakonaho ja Niilo Jaakonaho. Heistä vain ”Paakko” ja minä olemme toimineet tehtävissä koko 25-vuotisen historian ajan. Samoin tilintarkastajana toiminut Jaakolan isäntä Simo Jaakonaho.

Jo perustamiskokouksessa pantiin vireille sukukirjan kokoaminen ja julkaiseminen. Pohjana oli Jaakonahon veljesten Antin ja Sampan (joka oli seurakunnan töissä ja ”kirkonkirjat sylissä” avainasemassa) yhdessä keräämistä tiedoista Antin kirjoituskoneella kirjoittama ja kokoama ensimmäinen sukukirja.

Kirjapainotyönä painettavan sukukirjan tekeminen uskottiin Antin tyttären Laura Yrjönmäen tehtäväksi. Sukuseura oli aktiivinen apulainen, henkilötietoja kerättiin aktivoimalla jäsenkirjeillä sukulaisia ilmoittamaan perhetietonsa kirjaan. Jo seuraavassa sukutapaamisessa 29.6.1996 Laura jakoi vedoksia kirjaan saamistaan tiedoista. Sukuseuran logoksi päätettiin ottaa Kauppiaiden lehdessä julkaistu Jaakolan pihapiiriä vuonna 1917 esittävä piirros.

Monien vaiheiden jälkeen 9.5.1998 hallitus pääsi merkitsemään tiedoksi, että 280 sivuinen sukukirja ”Sukutalo Jaakola” on satu myyntiin maaliskuun puolessa välissä ja postitus ennakkotilaajille on käynnissä. Viidensadan kappaleen painos tuli maksamaan 50 778 markkaa, lisäksi kirjoittajalle kymppitonni kulukorvausta. Julkaisutilaisuudessa 27.6.1998 kirjaa esitteli lehdistölle kirjoittaja Laura Yrjönmäki. Kirja sai todella hyvät arvostelut Haapajärven ensimmäisenä sukukirjana (Aaro Heikkilän kirjoittama Haapajärven Karjalahtisten sukukirja julkaistiin 1999). Sukuseuramme kolmatta sukujuhlaa kokouksineen vietettiin sunnuntaina Jaakolassa. Sukujuhlassa muisteltiin lämmöllä Annaliisa ja Kaarlo Savolaista sukutalon remontoimisesta jälkipolvien käyttöön.

Jaakonaho suku on tosi ”pihiä” rahankäytön suhteen. Ennakkotilaajat maksoivat huokaillen 180 markkaa kappaleesta, kun hinta nostettiin 200 markkaan, myynti loppui. Erilaisista kampanjoista huolimatta 2000-luvun alussa oli yli 300 kirjaa jäämässä käsiin. Euroaika ja 20 euron hinta on pienentänyt varaston 130 kappaleeseen.

Kun suvun kantaisän, Johan Sjöbergin syntymästä oli kulunut 300 vuotta ja hänen historiansa ruotusotamiehestä Törmälän talon isännäksi selvinnyt, sukuseuran hallitus pyysi minut kirjoittamaan kirjan, jossa samalla päivitetään sukutiedot ajan tasalle. Kolme vuotta tiivistä työtä ja kirja oli valmis. 5.8.2017 pidettiin kymmenes sukutapaaminen, jossa kirja julkistettiin myyntiin. Onnistuneeksi päivitykseksi 11. sukupolveen päättyvää 133-sivuista ”Johan Sjöberg 300 vuotta” -kirjaa painettiin 200 kappaletta, myyntihinta oli 20 euroa kappale. Kirjapainolasku oli 3 286 euroa. Vielä vuoden 2020 lopussa varastossa oli 80 kirjaa. Nyt olemme onneksi jo lähes omillamme, koska tein kirjan täysin talkootyönä ilman mitään kulukorvauksia.

Olemmehan me saaneet näillä sukuseuran tempauksilla aikaan myönteistä näkyvyyttä. Jo ensimmäisessä sukutapaamisessa käytiin laskemassa kukkalaite jokaisen sukuhaaran kantaisän haudalle. Hautoja on kukitettu kesäisin, jopa maksettuna toimintana kukkakauppiaalle. Sukuseura hankki 2006 hautamuistomerkin kantaisä Johan Sjöbergille, joten sukutapaaminen 5.8.2017 aloitettiin luonnollisesti kunniakäynnillä 300 vuotta sitten 1717 syntyneen kantaisän haudalla.

Nykyisin netin käyttäjät ovat saaneet jo pitkään lukea sukuseuran toimintaan liittyvät asiakirjat, valokuvia ja muuta sähköisenä nettiosoitteella jaakonaho.sukuseura.fi, jonka ylläpitoa jatketaan edelleen. Sivujen ylläpitäjänä toimii poikani Kari Jaakonaho Jyväskylässä. Suvun puolesta haluan kiittää kaikkia toimihenkilöitä ja avustajia seuramme hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä.

Minun osaltani mieluinen työ sukuseurassamme on päättymässä. Nuorena sattuneiden työtapaturmien aiheuttamat vammat luustossani ovat tehneet minusta, kohta 90-vuotiaasta ukosta invalidin, mikä rajoittaa elämääni. Teille nuoremmille toivotan työn intoa sukuseuramme työn jatkajina. Teen sen kirjoittamani Haapajärven laulun sanoin:

Missä Suomenselän kohtaa lakeuuden maa,
missä lähteet Kalajoen kirkkaat pulppuaa.
Siell on seutu suloisin, siellä paikka parahin:
Haapajärvi kotiseutu kultaisin
.”

Haapajärvellä 20.3.2021

Pasi Jaakonaho


Sähköpostiosoitteet

Olen aloittanut sihteerin ja taloudenhoitajan toimen, kun Pasi Jaakonaho nyt lopettaa pitkän ja ansiokkaan uransa yhdistyksen monitoimimiehenä terveydentilansa tähden.
Pyydän että lähetätte minulle sähköpostisoitteenne, niin tuo yhteydenpito olisi joustavampaa ja tulisi halvemmaksikin.

Olisi hyvä, jos voisitte kehottaa muitakin läheisiänne sukuseuran jäseniä ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa, jos he eivät satu käymään täällä yhdistyksen nettisivulla.
Jos on jotain kysyttävää, voitte ottaa yhteyttä minuun
Hyvää terveyttä toivottaen!

Reko Kauranen sihteerihallituksen varapuheenjohtaja

Sähköpostiosoitteeni: reko.kauranen@netikka.fi

puhelinnumeroni 0503490091

postiosoite: Puskantie 26 F 43 65320 VAASA


Jaakonahon Suku ry:n kymmenes sukutapaaminen ja vuosikokous 5.8.2017

Jaakonahon Suku ry:n kymmenes sukutapaaminen ja vuosikokous 5.8.2017 klo. 14.00 Jaakolassa toi esille, mitä kaikkea sukuseura on saanut aikaan 22 vuoden aikana. Sukuseuran sihteeri Pasi Jaakonaho esitteli kantaisä Johan Sjöbergin syntymän 300-vuotismuistolle omistetun uuden sukukirjan. Kokousasioiden välissä Asko Häkkilä Nivalasta esitti Eino Leinon kirjoittaman runon Tie. Mukana kokouksessa oli 32 sukuun kuuluvaa äänivaltaista aikuista jäsentä.

1. Kokouksen avaukseksi puheenjohtaja Paavo-Jaakko Jaakonaho kertoi isovanhempiensa kokemuksista siitä, miten tärkeää yhteyden pito sukulaisiin merkitsee. Sellaisina toimivat vuosittaisen sukukirjeet ja nettiyhteys Jaakonahon suvussa. Puheenjohtajan mielestä sukuseuran toiminnan tulokset ovat merkittävät, josta on hyvä jatkaa.

2. Kokoukselle puheenjohtajaksi valittiin Paavo-Jaakko Jaakonaho, sihteeri Pasi Jaakonaho ja pöytäkirjan tarkastajiksi Tuula ja Esa Kinnunen. Kinnuset toimivat myös mahdollisten änestysten ääntenlaskijoina.

3. Vuosikokouksesta oli ilmoitettu vuoden 2017 sukukirjeellä sekä 20.7. ilmoitukselle Maaselkä -lehdessä. Kokous todettiin päätösvaltaiseksi.

4. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestys ja asialista, joka oli juhlan käsiohjelmassa.

5. Esitettiin sukuseuran vuosikertomus ja tilinpäätökset vuosilta vuosilta 2015 ja 2016 ja niistä toiminnan tarkastajien antama lausunto.

6. Ilman keskustelua kertomus ja tilinpäätökset hyväksyttiin ja toimihenkilöille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

7. Hyväksyttiin vuosien 2018 – 2020 toimintasuunnitelmaksi, samat asiat mitkä hallitus oli kirjattu vuoden 2017 loppuun päättyvässä suunnitelmassa. Seuran hallitus laatii myös odotettavissa olevan tulo- ja menoarvio tulevalle kolmivuotiskaudelle. Yhdistyksen jäsen/tukimaksuksi määrättiin 15 euroa vuodesta 2018 alkaen.

8. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Paavo-Jaakko Jaakonaho, varapuheenjohtajana Reko Kauranen, sihteerinä/taloudenhoitajana Pasi Jaakonaho, Jylkkä/Hirsikankaita edustamaan valittiin Asko Häkkilä ja entisinä hallituksessa jatkavat Satu Jaakonaho, Risto Jaakonaho, sekä varajäsenenä Panu Jaakonaho.

9. Toiminnan tarkastajina jatkavat Harri Harju ja Simo Jaakonaho, varalla Esa Kinnunen ja Niilo Jaakonaho.

10. Katsauksena sukuseuran 22-vuotishistoriaan kuultiin sihteerin esittämänä pääkohdat www-kotisivuilla olevasta kertomuksesta sukutapaamisten mukaan. Sukukirjojen historia alkoi Antti Jaakonahon vuonna 1972 kirjoittamasta ensimmäisestä kirjasta, josta myös kiinnostus sukuseuran perustamiseen alkoi. Toisen sukukirjan ”Talo joen törmällä” kokosi Antin tytär Laura Yrjönmäki. Siinä on tärkeimmät kertomukset ja kuvat suvun vaiheista. Kolmantena myyntiin tulleena sukuseura tekee kunniaa kantaisä Johan Sjöbergin syntymän 300–vuotismuistosta juhlakirjana suvun henkilöpäivityksillä, jonka kokosi Pasi Jaakonaho.

11. Muina asioina Pertti Jaakonaho kutsui sukulaiset tutustumaan isänsä Väinö Jaakonahon ottamien sotakuvien näyttelyyn. Pertin poika Asko Jaakonaho julkaisee joulumyyntiin uuden historiallisen romaanin.

Kokouksen puolesta:

Paavo-Jaakko Jaakonaho puh.joht.

Pasi Jaakonaho sihteeri

Olemme tarkastaneet pöytäkirjan

Esa Kinnunen

Tuula Kinnunen


Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n sukuhallituksen kokouksesta la 30.4.2016 klo. 12.00 Pasi ja Anja Jaakonaholla Viikatetie 1 Haapajärvi

Kokouksessa käsittelimme asiat, jotka koskevat toimintaa vuoteen 2017 asti. Paikalla Paavo-Jaakko Jaakonaho puh.joht., Pasi Jaakonaho, sihteeri, Risto Jaakonaho ja Maija-Liisa Toiviainen.

 1. Annettiin tiedoksi 1.8.2015 pidetyn 9:n sukukokouksen päätökset (pöytäkirja liitteenä).
 2. Hallituksen kokous, joka oli kutsuttu kokoon puhelimella, todettiin päätösvaltaiseksi.
 3. Vuoden 2015 toimintaa väritti sukuseuran 9. sukutapaaminen ja vuosikokous, joka kokosi yhteen 30 sukuumme kuuluvaa. Kokous teki päätöksen uuden sukukirjan kokoamisesta ja kirjan julkistamisesta kantaisämme Johan Sjöbergin syntymän 300- vuotisjuhlakirjana sukutapaamisessa 2017. Vuoden 2015 toimintakertomus ja tilit hyväksyttiin sekä tilinpäätös allekirjoitettiin ja päätettiin toimittaa toiminnantarkastajille. (tilinpäätös liitteenä).
 4. Sukuseuran kymmenes sukutapaaminen päätettiin järjestää la 5.8.2017. Tilaisuudella juhlitaan kantaisämme Johan Sjöbergin syntymän 300 vuotta ja julkistetaan uusi sukukirja.
 5. Sukukirjan tietojen päivitystä jatketaan, lähettämällä seuraavan sukukirjeen liitteenä ote sukutiedoista, jotka koskevat kirjeen saajan sukuhaaraa. Pyritään löytämään lisää osoitetietoja, muitakin kuin joskus jäsenmaksunsa suorittaneiden, että saataisiin vuoden loppuun 2016 loppuun mennessä mahdollisimman kattavat tiedot sukulaisista. Onhan sukukirja palvelus tuleville sukupolville. Sukukirjatoimikunta kutsutaan vuodenvaihteessa 2017 tekemään lopullinen päätös kirjan sisällöstä. Samalla voidaan sopia 300 v. – juhlasta ja 10. sukutapaamisen ohjelmasta.
 6. Päätettiin alustavasti, että uutta sukukirjaa myydään omakustannushintaan ja vanhaa kirjaa on myymättä 172 kappaletta, varastoarvoltaan 10 € kappale.
 7. Sukuseuran päättämät yhdeksän vanhaa hautaa ovat olleet sihteerin hoidossa kesästä 2012 lähtien eli viisi vuotta. Kukkina on viimeksi käytetty kesäbegoniaa 2 kpl / hauta. Käytäntöä jatketaan myös tulevana kesänä.


Kokouksen puolesta

Paavo-Jaakko Jaakonaho, puh.joht.

Pasi Jaakonaho, sihteeri/taloudenhoitaja


Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n vuosikokouksesta sukutalo Jaakolassa lauantaina 1.8.2015 kello 13.

Kokoukseen osallistui 22 äänivaltaista jäsentä. Kokouksen avasi ja puheenjohtajana toimi Paavo - Jaakko Jaakonaho ja pöytäkirjaa piti Pasi Jaakonaho.

1.

Sukuseuran sääntömääräisen vuosikokouksen puheenjohtajaksi valittiin Paavo - Jaakko Jaakonaho, sihteeriksi Pasi Jaakonaho ja pöytäkirjan tarkastajiksi Harri ja Vuokko Harju.

2.

Vuosikokous oli kutsuttu kokoon sukukirjeellä ( 130 kpl ) ja paikallislehti Maaselkä lehden ilmoituksella 16.07.2015. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

3.

Hyväksyttiin kokoukselle asialista, jossa hallituksen ehdottama ylimääräinen asia suvun kantaisän syntymän 300-vuotisjuhlan pitämisestä ja uuden sukukirjan julkaisemisesta sekä vuosikokouksen pitämisestä vuonna 2017 otetaan käsiteltäväksi.

4.

Hallituksen ehdottama sukuseuran toimintakertomus vuosilta 2012-2014 hyväksyttiin. Samoin tilinpäätökset vuosilta 2009, 2010, 2012, 2013 ja 2014 hyväksyttiin ja vahvistettiin. Sukuhallitukselle ja sen toimihenkilöille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

5.

Hyväksyttiin ja vahvistettiin hallituksen esittämä toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio toimikaudelle 2016 – 2017. Jäsenmaksuksi ja vapaaehtoiseksi tukimaksuksi määrättiin 10 euroa henkilöltä vuodessa. Maksut kerätään vuosittain lähetettävillä sukukirjeillä.

6.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin edelleen Paavo-Jaakko Jaakonaho, varapuheenjohtajaksi edelleen Reko Kauranen, sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi edelleen Pasi Jaakonaho. Muut hallituksen jäsenet ovat Maija-Liisa Toiviainen, Satu Jaakonaho ja uusina Risto Jaakonaho sekä yleisvarajäsenenä Panu Jaakonaho.

7.

Toiminnan tarkastajiksi seuraavalle toimikaudelle valittiin Harri Harju ja Simo Jaakonaho, varalle Esa Kinnunen ja Niilo Jaakonaho.

8.

Vuosikokous hyväksyi seuraavan toimikauden pituudeksi kaksi vuotta sekä hallituksen ehdotuksen sukumme kantaisän Johan Sjöbergin syntymän 300-vuotisjuhlan pitämisestä vuonna 2017. Samoin hyväksyttiin toisen sukukirjan kokoaminen ja painattaminen juhlakirjana. Kirjapaino Kukin tarjous 200 kpl painamisesta 2400 euron hinnalla hyväksyttiin. Uuden kirjan sukutietojen päivitystä kiirehditään ja tietoja otetaan vastaan vuoden 2016 loppuun asti. Kirjatoimikuntaan valittiin hallituksen lisäksi Harri Harju ja Markku Tahkokorpi.

Vakuudeksi:

Paavo-Jaakko Jaakonaho, puheenjohtaja

Pasi Jaakonaho, sihteeri

Pöytäkirja tarkastettu

Harri Harju

Vuokko Harju


Sukuhallituksen tiedote 1/2015

Tervetuloa sukutapaamiseen 1.8.2015

Rakkaat sukulaiset! Jaakonahon Suku ry:n 9. sukukokous la.1.8.2015 klo 13.00 sukutalo Jaakolassa Haapajärvi Siiponkoskentie. Kokoonnumme sukuhaudalle 11.00, jossa laskemme kukkalaitteen kantaisämme hautamuistomerkille. Jaakolassa 11.30 jälkeen ruokailu ja keskittymistä tietojen kirjaamiseen toista sukukirjaa varten. Sukukokous päättää virallisten vuosikokousasioiden lisäksi uuden, entistä täydentävän sukukirjan julkaisemisesta ja kantaisämme Johan Sjöbergin syntymän 300-vuotisjuhlan järjestämisestä vuonna 2017.

Tiedämme että tietoja puuttuu vielä paljon. Hallitus haastaa sukulaiset talkoisiin. Jo tähän mennessä kirjatuista uusista tiedoista voi jokainen pyytää sihteeriltä perhetietonsa tarkistettavaksi ja lisätä tekstiin puuttuvat. Tarvitsee vain ilmoittaa tiedot sukukurjan sivun- ja taulun numeroilla. Entinen sukukirja tarvitaan ja niitä on vielä myynnissä, sukutapaamisessa edullisesti tarjoushinnalla. Puuttuvat tiedot voi lähettää jo ennen kokousta sähköpostina tai paperipostina sihteerille. Edellytämme että tiedoille on myös julkaisulupa uudessa sukukirjassa. Suuret Kiitokset jo lähettäneille.

Viime sukukokouksen 2012 lopuksi tuli esille, että Jaakonahon sukuseuran nettisivuilla on mahdollista julkaista suvun vanhoja valokuvia. Nykyisin kuvat ovat neljässä albumissa: Jaakolan, Järvelän, Hautakuvat, Haapajärven historiasta kertovat Kotiseutukuvat sekä Juho Jaakonahosta kertovat Leikekuvat. Kuviin tutustuminen on ollut vilkasta. Kuvia tietoineen julkaistavaksi voi toimittaa sukuseuran sihteerille, joko paperikuvina tai netissä sähköisenä. Paperikuvat palautetaan.

-

Muistathan maksaa jäsenmaksun / tukimaksun sillä muita jatkuvia tuloja sukuseuralla ei ole. Muista viitenumero.

-

Sukusivut osoitteessa: jaakonaho.sukuseura.fi/ jossa mm. valokuvat, toimihenkilöt, päätökset ja sukutapaamiset.

-

Käytä sukusivujen vieraskirjaa, se on Sinua varten. Lue ja kirjoita


Sukuterveisin:

Paavo-Jaakko Jaakonaho, puheenjohtaja
Proviisorinraitti 5 B15
00790 Helsinki
barbro.jaakba(at)msn.com
Pasi Jaakonaho, sihteeri
Viikatetie 1
85800 Haapajärvi
pasi.jaakonaho(at)gmail.com


16.6.2014

Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n hallituksen kokouksesta 16.6.2014 Haapajärvellä, Anja ja Pasi Jaakonaholla Viikatetie 1.

Läsnä olivat Paavo-Jaakko Jaakonaho, puheenjohtaja, Reko Kauranen, varapuheenjohtaja, Pasi Jaakonaho, sihteeri ja Maija-Liisa Toiviainen.

1. Annettiin pöytäkirjaotteella tiedoksi 4.8.2012 sukukokouksen päätökset ja sen vaativat toimenpiteet:

- Sukukokous 2012 jätti hyväksymättä tilinpäätökset vuosilta 2009 ja 2010, jotka jätettiin sukuhallituksen hoidettavaksi. Syynä tiliotteiden puuttuminen mainituilta vuosilta, koska entinen rahastonhoitaja oli hoitanut maksuliikenteen käteisperiaatteella. Tiliotteet hankittiin ja sukuhallitus hyväksyi ko. tilit kokouksessaan 31.5.2013.

-

Toiminnantarkastajat hyväksyivät 20.6.2013 tilinpäätökset vuosilta 2009 ja 2010 ilman korvausvelvoitteita sekä lisäksi tilinpäätöksen vuodelta 2012.

Päätös: Sukuhallitus hyväksyi toimenpiteet ja päätti esittää tilit sukukokouksen vahvistettavaksi.
2. Hyväksyttiin ja allekirjoitettiin sihteerin esittämä sukuseuran tilinpäätös vuodelta 2013. Toiminnantarkastajien lausunto hankitaan yhdessä vuoden 2014 tilinpäätöksen valmistuttua ja kaikki tilinpäätökset esitetään 2015 pidettävän 9. sukukokouksen vahvistettavaksi.
3. Seuraava, eli 9. sukukokous päätettiin järjestää la 1.8.2015 Jaakolassa. Sukutietojen täydennystä pyritään saamaan lähettämällä jokaiselle sukuhaaralle kopio nyt koossa olevista tiedoista. Tiedot pyydetään tuomaan viimeistään sukutapaamiseen tai lähettämään esim. sähköpostina sihteerille.
4. Viime sukukokouksessa hyväksyttyä toimintasuunnitelmaa noudatetaan vuoden 2015 loppuun. Seuraavalle sukukokoukselle esitetään, että vuonna 2017 järjestetään 10. sukutapaaminen kantaisämme Johan Sjöbergin syntymän 300-muistojuhlana. Siihen mennessä saaduista sukutietojen täydennyksistä ja sukumme historiasta julkaistaan juhlakirja. Noin 100-sivuisesta juhlakirjasta pyydetään ennen sukukokousta kirjapainoilta painatustarjoukset.
5. Merkittiin tiedoksi, että sihteeri on 9.6.2014 pessyt sammaloituneet suvun hoidossa olevat hautakivet ja istuttanut kesäkukat. Sihteeri huolehtii myös kukkien kastelusta.

Kokouksen puolesta:

Paavo-Jaakko Jaakonaho, puheenjohtaja Pasi Jaakonaho, sihteeri

4.8.2012

Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n vuosikokouksesta 4.8.2012 kello 12.00 sukutalo Jaakolassa.

Kokouksen avasi Harri Harju, joka toimi myös kokouksen puheenjohtajana. Kokouksen sihteerinä toimi yhdistyksen sihteeri Pasi Jaakonaho. Kokoukseen osallistui 30 äänivaltaista suvun jäsentä.

1. Valittiin kokouksen puheenjohtajaksi Harri Harju ja sihteeriksi Pasi Jaakonaho. Pöytäkirjan tarkastajaksi valittiin Paavo-Jaakko Jaakonaho ja Reko Kauranen.

2. Kokous oli kutsuttu sukukirjeellä, jotka oli postitettu 5.7.2012. Päätettiin että kaikki kokouksen osanottajat ovat päätösvaltaisia.

3. Hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi jaossa ollut sääntöjen mukainen vuosikokouksen asialista.

4. Vuosilta 2009 ja 2010 tileistä ei tiliotteiden puutteesta johtuen ole voitu tehdä luotettavaa tilinpäätöstä, jonka vuoksi yhdistyksen hallitus esitti toimenpiteet asian hoitamiseksi. Vuodelta 2011 esitetty tilinpäätös hyväksyttiin. Toimintakertomukseksi hyväksyttiin sukuhallituksen 15-vuotisjuhlakokouksen 27.6.2010 selvitykset ja päätökset henkilövalinnoista sekä toimintasuunnitelmasta vuoden 2012 loppuun.

5. Luettiin toiminnantarkastajien antama lausunto, johon kokous yhtyi ja myönsi hallitukselle ja toimihenkilöille tili- ja vastuuvapauden vuoden 2011 tileistä.

6. Vahvistettiin hallituksen esittämä toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio vuosille 2013 - 2015. Liittymis- sekä jäsen/tukimaksuksi vahvistettiin 10 euroa vuodessa.

7. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Paavo-Jaakko Jaakonaho, varapuheenjohtajaksi Reko Kauranen, sihteeri/rahastonhoitajaksi Pasi Jaakonaho, Mauri Jaakonaho, Satu Jaakonaho, Maija-Liisa Toiviainen ja yleisvarajäseneksi Elina Ylitepsa.

8. Toiminnan tarkastajiksi valittiin Simo Jaakonaho ja Harri Harju, varalle Esa Kinnunen ja Niilo Jaakonaho.

9. Kokouksen lopuksi sihteeri Pasi Jaakonaho kertoi sukuseuran nettisivustojen saaneen uuden lisän, sillä sivustojen pitäjä Kari Jaakonaho on avannut Google + :aan Jaakonahon sukuseuralle mahdollisuuden julkaista suvun vanhoja valokuvia. Kuvat tietoineen voi toimittaa sivuille tallennettavaksi sukuseuran sihteerille.

Kokouksen puolesta:

Harri Harju, puheenjohtaja Pasi Jaakonaho, sihteeri

1.7.2012

VIII Sukutapaaminen 4.8.2012 Jaakolassa

Rakkaat sukulaiset. Sukuseuramme hallitus on päättänyt järjestää sukutapaamisen ja sääntömääräisen sukukokouksen sukutalo Jaakolassa la 4.8.2012. Rantapäivän merkeissä tutustumme Siiponkosken kyläyhdistyksen jättihankkeeseen, joka on toteutettu ELY-keskuksen rahoituksella. Kaupungin rahoitusosuus on hoidettu talkootyönä. Isosaari on komeiden siltojen ja merkittyjen luontopolkujen lisäksi laajenemassa merkittäväksi retkeily- ja virkistysalueeksi.

Kyläyhdistyksen toiminnan vetäjät Irja ja Vesa Vehkalahti esittelivät kyläyhdistyksen saavutuksia 1.7. sukuhallituksellemme. Kyläyhdistys on seurakunnan omistaman Isosaaren merkityistä luontopoluista laajentanut rakentamista myös mantereelle. Kortejärven rantaan on talkootyönä rakennettu kosteikko ja lintutorni sekä lähemmäksi Kalajoen pääväylää grillikota uimarantoineen. Sinne siirretään myös Pitkänkankaan Tynnyrikoskella oleva partiomaja. Sukutalomme Jaakolan puolesta jokiväylää on Neitokarista lähtien ruopattu veden virtauksen parantamiseksi kylätalon kohdalla. Kaislakarin yli johtavat sillat valmistuvat kuluvana kesänä, jonka jälkeen uudelle alueelle syntyy polkuyhteys myös entisiltä luontopoluilta.

Siiponkosken kylä- ja jokikeskuksen toimipaikkana on 1990-luvun lopulla lakkautettu Siiponkosken koulu. Kylätalo on vilkkaassa käytössä sillä vuokra-asuntoja talossa on kolme ja lisäksi tarjotaan tilapäismajoitusta sekä luokkahuoneita käytettäväksi juhliin ja kokouksiin. Koulun rannassa on vuokrattavaksi tilava savusauna. Vasta jokirantaan valmistunut 200 istumapaikan kesäteatteri otetaan käyttöön: "Tähdet- tähdet" musiikkinäytelmällä 11.7. ja perinteinen "Savusaunarock" saa vuoron 4.8. eli sukumme kokoontumispäivänä.

Sukutapaamisen la 4.8.2012 ohjelma

- 10.00 kunniakäynti Johan Sjöbergin hautamuistomerkillä (syntymästä 295 vuotta)
- 11.00 retkilounas Jaakolassa (lihaperunakeitto, marjasoppa, leivät, rieskat, maito ja kotikalja)
- 12.00 sukuseuran virallinen kokous, sääntöjen määräämät asiat (asialistat jaetaan paikalla
- Kokouksen jälkeen kahvi ja teetarjoilu

- 14.00 lähdetään Siiponkosken kylätalolle ja opastetulle luontoretkelle Isosaareen (retkivarustus)

Sydämellisesti Tervetuloa sukutapaamiseen!

Muistettavaa:

- Hankitaanpa Jaakonahon sukukirja myös lastemme perheille. Sukutapaamisen tarjous 10 euroa kappale.
- Pidetään sukutiedot ajan tasalla: Lasten syntymät ym. perhetapahtumat, ilmoita sihteerille. Tietoja voi käyttää vain sukukirjan omistaja, koska ne on merkitty sivu- ja taulunumeroilla.
- Sukutietojen täydennykset jokainen sukukirjan omistaja saa vain tilaamalla sähköpostina sihteeriltä.
- Jäsen- / tukimaksu 10 e henkilöltä, maksamisessa on käytettävä tilisiirron viitenumeroa.

5.6.2011

Sukuhallituksen kokous 5.6.2011

1. Sukuhallituksen kokouksessa 5.6.2011 Käytiin keskustelua 27.6.2010 kokouksen pöytäkirjaan

2. pykälään merkittyjen asioiden pohjalta ja päätettiin:

- Sukuhallitus on saanut Laura Yrjönmäeltä tiedoston sukutietojen täydennyksistä. Sihteeri Pasi Jaakonaho tarkistaa tiedoston ajan tasalle ja taltioi sen sukukirjan täydennysosan julkaisemista varten. Jatkossa saadut uudet tiedot merkitään samaan tiedostoon. Sukukirja kakkosen kokoaminen mahdollisuudet opiskelijavoimin laudaturtyönä selvitetään. Samoin selvitetään onko suvulla muuta historiallista tutkimustarvetta.
- Pasi Jaakonaho lupautui hankkimaan ja istuttamaan kukat suvun hoidossa oleville (9) haudoille. Kastelusopimus seurakunnan kanssa on voimassa vielä vuonna 2012.
- Sukuseuran kahdeksas sukutapaaminen järjestetään la 4.8.2012 Jaakolassa rantapäivän merkeissä. Ohjelmaan kuuluu Isosaaren luontopolkuun tutustuminen. Asiasta tiedotetaan ennakkoon kuluvan vuoden sukukirjeellä

3. Puheenjohtajan Mauri Jaakonahon ehdotuksesta päätettiin hankkia testamenttikaavake, jolla voitaisiin laillisesti määrätä sukuseuralle varoja.

4. Puheenjohtaja päätti lyhyen kokouksen ja sukuhallitus osallistui sihteeri Pasi Jaakonahon 80-vuotispäivän juhlaan sukutalo Jaakolassa.


16.10.2010

Sukuseuralle lahjoituksia

Jaakonahon Suku ry:n tulevaa toimintaa pohtineet puheenjohtaja ja sihteeri haluavat tuoda sukumme jäsenille tiedoksi, että seuran toiminta ja jäsenistön palveleminen tarvitsee tukenne. Jäsenmaksuista rahoitusta ei kartu riittävästi, suuret kiitokset kuitenkin maksaneille. Varoja tarvittaisiin uuden sukukirjan tekovaiheisiin, sukuarkiston kokoamiseen ja halua olisi myös suvun kiintopisteen eli sukutalo Jaakolan hoitamiseen.

Sääntöjen 2. pykälän mukaan: "Toimintansa tukemiseksi seura voi ottaa vastaan testamentattua tai lahjoitettua omaisuutta, perustaa rahastoja sekä asianomaisella luvalla järjestää keräyksiä ja arpajaisia. Seura voi myös omistaa toimintansa kannalta tarpeellisia kiinteistöjä."


27.6.2010

Pöytäkirja Jaakonahon Suku ry:n hallituksen juhlakokouksesta 27.06.2010 klo. 18.00 sukutalo Jaakolassa.

Aluksi puheenjohtaja Pasi Jaakonaho kertoi sukuseuran saavutuksista 15 toimintavuoden ajalta ja luovutti tekemänsä tiivistetyn 15-vuotishistoriikin kokouksen osanottajille.

1. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Mauri Jaakonaho ja sihteeriksi Pasi Jaakonaho.
2. Kokous oli kutsuttu kokoon puhelimella. Ilmoituksen ovat saaneet kaikki hallitukseen valitut: Mauri, Marko, Paavo-Jaakko ja Pasi Jaakonaho sekä Ilpo Hautakangas ja Maija-Liisa Toiviainen. Heistä oli paikalla olivat Mauri, Paavo-Jaakko ja Pasi Jaakonaho, joten kokous todettiin sääntöjen mukaan päätösvaltaiseksi.
3. Käytiin Pasi Jaakonahon alustuksella yleiskeskustelu sukuseuran toiminnan jatkamisesta. Päätettiin jatkaa sukukokouksen hyväksymällä toimintasuunnitelmalla ja päätettiin:
- Saattaa suvun jäsenlista osoitteineen kuntoon sekä samalla sukutietojen lisäykset ajan tasalle. Tietojen keräys tapahtuu Järvelän sukuhaarassa Marko Jaakonahon ja Ilpo Hautakankaan toimesta, Hirsikangas/Jylkkä haaroilla Maija-Liisa Toiviaisen sekä Jaakolan sukuhaarojen osalta kokouksessa paikalla olleitten toimesta.

-

Suvun vanhoja hautoja hoidetaan entiseen tapaan kukittamalla ja kastelulla.
- Sukuun suoraa alenevassa kuuluvia muistetaan 60-vuosipäivästä alkaen kymmenen vuoden välein ja muistoadressilla kuolemantapauksessa.
- Sukutapaamiset järjestetään kolmen vuoden välein, seuraavan kerran 2012. Tapahtumista tiedotetaan jäsenkirjeillä sekä sukusivuilla netissä.

4. Sukuseuran yleinen kokous 11.7.2009 oli jättänyt toimihenkilövalinnan hallitukselle. Puheenjohtajaksi valittiin Mauri Jaakonaho. Mauri jääväsi itsensä päätöksen ajaksi. Varapuheenjohtajaksi valittiin edelleen Marko Jaakonaho. Sihteeriksi ja rahastonhoitajaksi valittiin Pasi Jaakonaho, jonka toimikausi alkaa 1.7.2010. Sukuseuran nimenkirjoittajiksi yhdistysrekisteriin ilmoitetaan sääntöjen mukaisesti puheenjohtaja Mauri Jaakonaho, varapuheenjohtaja Marko Jaakonahon sekä sihteeri/rahastonhoitaja Pasi Jaakonaho.
5. Entisen sihteeri/rahastonhoitajan Ilpo Hautakankaan on toimitettava hallitukselle 30.6.2010 päättyvä välitilinpäätös tarkastettavaksi, samoin suvun arkisto sihteerille.
6. Päätettiin myöntää rahastonhoitaja Pasi Jaakonaholle, Jaakonahon Suku ry:n tilinkäyttöoikeus Nordeassa käyttötilille 122235-7137.
7. Kokouksen päätöksistä ja suvun tapahtumista ilmoitetaan sukukirjeellä, jolla kannetaan myös jäsenmaksut. Netissä päätökset on luettavissa sukuhallituksen tiedotteena. Sukusivujen pitäjäksi netissä valtuutettiin Kari Jaakonaho.

Kokouksen puolesta:

Mauri Jaakonaho, puheenjohtaja
Niittyluhdankuja 4 C
00660 Helsinki
puh. 0400 500 409
mauri.jaakonaho(at)kolumbus.fi
Pasi Jaakonaho, sihteeri
Viikatetie 1
85800 Haapajärvi
puh. 040 726 1384
pasi.jaakonaho(at)gmail.com

1.6.2009

Sukutapaaminen ja sukukokous

Jaakonahon Suku ry:n seitsemäs sukutapaaminen ja sukukokous järjestetään lauantaina 11.7.2009 kello 14.00 sukutalo Jaakolassa Haapajärvellä. Ennen kokousta kello 10.00 kunniakäynti kantaisä Johan Sjöbergin muistomerkillä. Hänen kuolemastaan on kulunut 250 vuotta. Tämän jälkeen jatkamme tapaamista sukutalo Jaakolassa. Ohjelmassa ovat esillä isonvihan aikana syntyneen kantaisämme elämäkerta sekä hänen jälkeläistensä suuri määrä. Sukututkimuksesta kertoo sukututkija, insinööri Markku Tahkokorpi. Keittolounas tarjotaan kello 12.00 alkaen. Ruokailu on maksuton, mutta toivomme ilmoittautumista osallistumisesta 1.7.2009 mennessä puheenjohtajalle puhelimella 040-726384 tai sähköpostina netissä
Sääntöjen 9 §. mukaan seuran vuosikokouksessa käsitellään seuraavat asiat:

 1. Kokouksen avaus
 2. valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja ääntenlaskijat,
 3. todetaan kokouksen päätösvaltaisuus,
 4. hyväksytään kokouksen työjärjestys,
 5. esitetään seuran tilinpäätökset, vuosikertomukset ja tilintarkastajien niistä antamat lausunnot vuosikokousten väliseltä ajalta,
 6. päätetään tilinpäätösten vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä,
 7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksut seuraavalla toimikaudelle 2010 - 2012
 8. valitaan hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä muut jäsenet,
 9. valitaan kaksi tilintarkastajaa ja heille kaksi varamiestä seuraavaksi toimikaudeksi,
 10. muut mahdolliset asiat

Huom! Sukukokouksesta on ilmoitettu myös vuoden 2008 sukukirjeessä sekä sukuhallituksen 7.7.2008 pitämän kokouksen tiedotteessa Jaakonahon Suku ry:n sukusivujen vieraskirjassa.

Sukutietojen täydennys:

Jaakonahon Suku ry. perustettiin sukukokouksessa 16.7.1995. Ensimmäinen tehtävä oli sukukirjan julkaiseminen, joka toteutui vuonna 1998. Jäljellä olevaa kirjavarastoa myydään sukutapaamisessa Jaakolassa erikoistarjouksena, päivitettynä uusilla sukutiedoilla, jotka seuraavat kirjaa erillisenä liitteenä. Sukutapaamisen yhteydessä voi jättää henkilötietoja, sillä sukutietojen täydennys on tapaamisen yhtenä teemana.

Täydennyksiä tietoihin vastaanottaa jatkuvasti ensisijaisesti sukukirjan kirjoittaja Laura Yrjönmäki, Lansanportti 4 A, 02630 Espoo, puhelin: 040 771 9629 tai sähköpostilla osoitteella tai

Jäseneksi liittyminen:

Toivomme jokaisen sukuun kuuluvan maksavan kannatuksen vuoksi jäsenmaksun, joka 18 – 79-vuotiailta on 10 euroa vuodessa. Sukuseuramme tili on Jaakonahon Suku ry. 122235-7137. Jäseneksi hyväksytään kaikki jäsenmaksun maksaneet sekä henkilötietonsa ja osoitteensa ilmoittaneet. Kiitokset kannatuksestanne.


8.7.2008

Jaakonahon Suku ry. julistaa avoimen sukumme pöytästandaarin suunnittelukilpailun. Ehdotukset puheenjohtajalle 1.11.2008 mennessä. Parhaat ehdotukset palkitaan.Standaari esitellään sukutapaamisessa 11.7.2009.

Seitsemännen sukutapaamisen teemana on myös sukutietojen täydentäminen, joten toivomme jokaisen hankkivan ja ilmoittavan tiedot perhekuntansa tapahtumista;lasten syntymistä, opiskeluista, avioliitoista, osoitetiedoista, poisnukkuneista ja niin edelleen. Tiedot ensisijaisestiLaura Yrjönmäelle, Lansanportti 4 A, 02630Espoo, puh.0407719629 tai sähköpostina.


8.7.2008

Sukuseuramme hallitus päätti kokouksessaan 7.7.2008 kutsua sukuumme kuuluvat perinteiseen sukutapaamiseen ja sääntömääräiseen sukukokoukseen la 11.7.2009 sukutalo Jaakolaan Haapajärvelle.Kutsumme mukaan kaikki Johan Sjöbergin jälkeläiset, sillä juhlimme suvun kantaisän kuoleman 250-vuotismuistoa. Tapaaminen alkaa kunniakäynnillä kantaisien haudalla kello 10, jonka jälkeen jatkamme sukutalossa ruokailulla ja juhlalla.

Sukuterveisin Pasi Jaakonaho, puheenjohtaja